Menu Close
P1108809

Packar för årets första 4000 m topp!

I betalt samarbete med Dometic

Idag är det äntligen dags att fortsätta vårt projekt 82 Peaks där vi bestiger alla 4000 meters toppar i Alperna! Planen är att göra en enklare topp först som acklimatisering och vi har siktet inställt på Gran Paradiso. Så vi körde till Pont igår och sov i vanen och vaknade upp här. Det är bara 2-3 timmars approach till bergshyttan vi ska sova i så vi har tagit det lite lugnt nu på morgonen och sovit ut, ätit frukost och packat.

P1108769

Såhär fint var det när vi vaknade upp i morse med strålande sol! Sedan jag skaffade mina Dometic GO boxar så är min van betydligt mer organiserad vilket gör att det underlättar väldigt mycket när man ska packa.

P1108794

Jag har klätterutrustning i en box och rep i den andra boxen!

P1108821

Då Gran Paradiso är en 4000 meters topp med glaciär packar jag ned följande i ryggsäcken:

30 m glaciärrep
Alpin sele med microtraxtion, t-block, prusik, två slingor, sex låsbara karabiners, en isskruv
Hjälm
Stegjärn
Isyxa
Alpinboots
Skaljacka
Klätterbyxor
Tunn dunjacka
Tunn fleece
Underställströja
Extra sockar
Två par handskar
Mössa
Pannband
Glaciär solglasögon
Snacks
1,25 L vatten
Kamera
Hygienartiklar
Sovsäckslakan
Litet första hjälpen kit
GPS Klocka
Garmin Inreach
Mobiltelefon & laddare
Pannlampa
Keps

När vi går upp till bergshyttan så har jag på mig shorts & t-shirt samt hikingskor som jag kommer lämna där under toppförsöket.

P1108859

Älskar att det är så lätt att bara lyfta in och ut lådorna och ha alla klättergrejer samlade i dem.

P1108781

De boxar jag har är Dometic GO Hard Storage 50L

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy