Menu Close
4Q3A2204

Laugavegur Island

4Q3A2204 P1156796

Jag är precis hemkommen från att ha guidat en vandringsresa på Island för Topo Travel längs Laugavegur. En vandring som har stått högt upp på min önskelista under många år. Så glad att jag äntligen fick chansen att göra den! Dessutom tillsammans med ett superhärligt gäng!

Jag var på Island redan 2007 första gången, som fotograf för Iceland Airwaves. Då hyrde vi en bil och åkte runt till olika vackra platser. Det var helt otroligt. Detta ledde också till att jag började arrangera fotoresor dit under många år. Men jag slutade med det för några år sedan då det blivit för exploterat. Det är busslast efter busslast med turister på alla de kända ställena numera. Så även om det är otroliga platser och Island är helt fantastiskt så har det både blivit för dyrt och för välbesökt för att det ska kännas inspirerande att arrangera resor dit. Den här vandringen var ett undantag och där var det inte speciellt många andra turister men det kommer nog dröja många år innan jag åker tillbaka tyvärr. Så det känns fint att ha varit där nu för kanske sista gången. Fått äta havskräftor på fjöruborðið en sista gång.

Under vandringen hade vi verkligen alla väder: Från strålande sol till regn, dimma och snöstorm! Ibland allt inom femton minuter. Det är typiskt Islandsväder. Första dagen på vandringen var det väldigt starka vindar och så gick regnet över i snöstorm så som guide så gäller det att ta rätt beslut: Kan man fortsätta i de här förhållandena eller behöver vi vänta / ändra planerna?

Men vi hade en grupp som hade erfarenhet, som var starka och hade bra fotarbete och balans. Vi bar med oss grejer för att campa vilket innebar att vi hade skydd att tillgå. Vi skulle campa vid hyttor vilket också innebär en extra säkerhet och jag stämde av med alla individuellt om det var okej att fortsätta i de här förhållandena. Det blev en fantastisk vecka i slutändan som avslutades med ett bad i några hemliga varma källor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy