Menu Close
IMG_1664

Vecka 5

IMG_1664

Wow! Vecka 5 avslutades verkligen på ett helt magiskt sätt med en isklättringshelg tillsammans med ett gäng tjejkompisar i Liden utanför Sundsvall. Jag hade blivit inbjuden av Acamp (som är som ett Airbnb för husbilar) att prova deras app och fick låna en extra van så jag drog ihop ett gäng och sedan åkte vi och isklättrade. Det var SÅ kul!! Vi körde i fredags efter jobbet och var framme runt 23-tiden. Vi bodde första natten på Logen i Lövberg där vi ställde våra vans och fick el av Mats som har stället. Vi blev också bjudna på frukost dagen efter innan vi körde vidare till isfallen. Efter en heldag på väggen där vi packade ihop det sista samtidigt som mörkret lade sig så gjorde vi sedan upp en brasa och myste vid för att sedan äta tacomiddag allihop i min van. Så mysigt!

Dagen efter var det strålande sol och vi klättrade på andra isfall. Det finns otroligt många att välja på och Mats på Bergsportcenter har ordnat så fint. Det var en stor parkering där våra vans fick plats och det finns ett dass. Han håller också på att fixa ett hus med lounge där man kan få hänga (och också övernatta) samt en bastu! Det är fint skyltat till alla isfall. Det märks verkligen att han är en riktig eldsjäl för klättringen i Liden.

Höjdpunkten dag två för mig var att jag vågade leda en pitch upp på en hylla, dit jag säkrade upp Elin som sedan ledde nästa pitch. Jag har inte lett is på två år pga sist så var isen stenhård, det var -25 grader och mitt självförtroende var i botten. Nu var det lite mindre hård is (men fortfarande hård) och lite varmare och jag kände att det var på en bra nivå av svårighetsgrad på isfallet vilket gjorde att det kändes mentalt okej att göra det. Det gav mig verkligen en boost.

Annars var den största höjdpunkten under resan hur kul alla andra hade det. Vi var sex tjejer, många klättrade is för första eller andra gången. Alla hade en fantastisk upplevelse och det glädjer mig så mycket. Det kommer ett stort inlägg om detta framöver när jag hunnit redigera alla bilder.

Processed with VSCO with e3 preset

Veckan ägnades också åt comeback med träningen efter 10 dagars frånvaro pga sjukdom. Jag började lugnt och försiktigt med ett pass på stairmastern och sedan körde jag ett styrkepass för ben och core dagen efter. Det var skönt att komma tillbaks igen.

Jag har också gjort flera träningsupplägg till olika personer. Allt från Kebnekaise, Kungsleden och äventyr i Chamonix till Mont Blanc. Älskar att göra träningsupplägg till äventyr. Jag märker hur många vill träna inför sina äventyr för att få ut det bästa möjliga från dem och komma förberedda men inte riktigt vet hur man ska göra. Där kan jag hjälpa till. I morgon är alla som köpt träningsupplägget inbjudna till en föreläsning med min coach Martin Zhor, det blir kul!

Processed with VSCO with e6 preset

Bakade också egen pizza (min man tyckte den var helt fantastisk)

Oj nu höll jag på att glömma något av de finaste som hände förra veckan: Överraskningsfesten för mig på Moumo! Mina vänner Elin och Matilda hade styrt upp ett surprise party åt mig! Jag hade verkligen INGEN ANING. Elin hade bokat in att vi skulle klättra så jag kom dit och vi körde igång lite på nedervåningen sedan sa hon att det fanns en cool boulder jag skulle älska på övervåningen så vi gick upp dit. Där var Matilda som sa ”Alltså det är den sjukaste grejen inne på kontoret, ni måste komma och kolla”. Vi gick in där och så var det massa folk som sjöng ”Ja må hon leva” för mig men jag fattade inte att det var åt mig utan jag bara ”oj någon verkar fylla år, undrar vem, jag har helt missat något här…” sedan tittar jag mig omkring och ser att det är mina vänner som är där. Då går det upp för mig att det kanske är mig de sjunger för. Haha.

Sedan åt vi middag och tårta och klättrade lite till, det var jättefint och jag blev så glad och rörd över detta.

Annars var det också premiär för Mountain Fit på Moumo i måndags. Det kan man läsa mer om här.

En helt otrolig vecka med andra ord!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy