Menu Close
_V2A1601

Vecka 6

_V2A9051

Veckan började med ett fullbokat Mountain Fit pass jag höll på Moumo. Det var så kul! Vi kör varje måndag kl 19:30 men vi är flera instruktörer då jag är bortrest emellanåt. Jag kommer hålla klassen igen den 27 Februari om ni vill komma då! Maila booking@moumo.se för att boka in er (eller boka via Bruce / Swiftr)

Tisdag var det full rulle, det började med ett avstämningsmöte för en PT kund och sedan möte med Linda Åkerberg på Moumo. Vi åt lunch och planerade vår navigeringskurs vi skulle hålla senare i veckan. Efter det tränade jag igenom den session min PT kund skulle få göra lite senare. Det var ett bra benpass med lite extra fokus på höftböjarna. Vi gjorde också ett fystest och på kvällen hade vi en föreläsning med min coach Martin Zhor för alla jag coachar. Superintressant!

Onsdagen började med att jag gjorde ett träningsupplägg för Mont Blanc till en tjej och sedan var jag i Hammarbybacken för ett pass men det var svinhalt så det var svårt att få någon kvalitativ träning. På kvällen höll jag en lavinkurs på Addnature. Jättekul verkligen! Det var första gången jag höll en sådan kurs men jag tror det gick väldigt bra.

Processed with VSCO with e6 preset

Sedan blev det torsdag och den dagen skulle sluta på akuten på SÖS. Dagen ägnades åt att sätta ihop navigeringskursen inför helgen. Sedan skulle jag ta en lätt löptur till Moumo där jag hostade ett event för ett gäng tjejer som skulle klättra men halvvägs dit så fick min kropp som en allergisk reaktion. Halsen, ansiktet, läpparna, händerna svullnade upp. Jag fick svårt att andas på grund av detta och blev rätt skraj. Det kändes inte som att allt stod rätt till i kroppen. Jag är dessutom inte ens allergisk mot något. Så eftersom jag var några hundra meter från Södersjukhuset så började jag gå dit i lugn takt eftersom jag fick större och större problem att andas.

Jag kom till den långa trappan som är en genväg upp dit och började släpa mig uppåt i slow motion. Det tog alla mina krafter Jag fick ingen luft, kunde inte andas. Jag tappade hörseln, allt blev suddigt och sedan kollapsade jag mitt i trappan. En tjej som jobbar på sjukhuset var på väg hem från sitt skift och hittade mig och tog hand om mig. Hon ringde ambulansen och jag vaknade till liv något. Jag satt i trappan, oförmögen att resa mig upp och gå när jag fick så jäkla ont i magen. Det kändes som tarmarna skulle spricka och jag blev akut nödig. Alltså sådär så det inte finns någon återvändo för kroppens system har lagt av. Så jag gjorde i brallan där på trappan.

Sedan kom ambulansen och hjälpte mig upp för trappan (som kändes som Mt Everest). De körde mig till akuten och allt jag ville var att desperat gå på toaletten. Men efter jag suttit där en stund stod jag inte ut med smärtan längre. Jag kastade mina kläder och fick hjälp att duscha och nya byxor. Sedan låg jag i en korridor på akuten och kved / skrek av smärta tills de gav mig morfin. Jag blev inrullad på ett rum där jag blev uppkopplad på EKG och de skulle ta blodprover. Men jag var så nedkyld (eftersom jag hade tunna löparkläder på mig när det här hände) efter att ha varit i den där trappan i 15 minuter utomhus i minusgrader och snålblåst så det kom inget blod när de stack mig. De stack mig 8 gånger på olika ställen men det gick inte. Mina blodkärl hade dragit ihop sig totalt. Jag fick värmeflaskor och tre filtar och så fick jag tina upp i två timmar innan de lyckades göra de där blodproverna.

Det började bli natt och jag var trött. Jag dåsade av från och till men väcktes hela tiden av att maskinen jag var uppkopplad på pep så fort min puls föll under 50. Den brukar oftast ligga på 65 men när jag kom in och var nedkyld var den emellanåt under 30. Sedan stabiliserades den på 47-55 men varje gång den gick ned på 50 så pep maskinen så jag kunde aldrig riktigt somna där.

Vid tre på natten, nio timmar senare fick jag träffa en läkare. Först trodde han att jag bara fått en panikattack. Jag förstod ju inte heller vad som hänt och även om jag älskar mitt liv och allt jag gör så kan man såklart drabbas av det. Framför allt en stressrelaterad sådan men sedan så kom förklaringen: Jag hade haft en cysta som brustit. De sitter kring äggstockarna så det var därför jag fick så ont i buken och det kändes som tarmarna skulle spricka (nu var det inte de som sprack men något annat). När detta hände hade jag fått ett adrenalinpådrag som gav samma symptom som en allergisk reaktion och det var därför min hals svullnade upp. Sedan kom blodtrycksfallet som gjorde att jag kollapsade och efter det den intensiva smärtan.

Jag postade om detta i sociala medier dagen efter och det var många andra tjejer som hörde av sig och berättade att de varit med om samma sak. Alla hade svimmat och tyckt att det var det värsta de varit med om. Usch!

Det positiva med detta är att även om det är fruktansvärt när det händer så går det över rätt snabbt. 12 timmar senare var jag utskriven från sjukhuset. Tyvärr hade jag glömt både leg, kort och nycklar hemma så jag fick gå hem 04:30 på morgonen i iskyla över Årstabron. Min man vaknade inte när jag ringde på dörren sedan utan jag fick ringa på sådär 30 gånger. Han hade trott det var någon drugdealer utanför och ville inte öppna heller…

Läkaren sa att jag skulle ta det lugnt över helgen och sedan leva mitt liv som vanligt igen. Jag ställde in allt dagen efter och bara var hemma och chillade. Började kolla på Ginny & Georgina på Netflix (slukade nya säsongen av You tidigare i veckan).

_V2A1601

På lördagen höll jag ett Mountain Fit pass i Hammarbybacken. Jag tog det väldigt lugnt. Efter det gick jag bort till Moumo och klättrade & åt våfflor. De har börjar med våffelbuffé på helgerna. Jag ÄLSKAR våfflor. Kvällen spenderades med indisk take away och Drive to Survive. Jag har äntligen fått min man att börja kolla på det!

Sedan blev det söndag och det var dags för navigeringskurs med Linda och Topo Travel. Det gick jättebra och var så roligt. Vi höll på hela dagen och förhoppningsvis känner sig deltagarna tryggare på fjället och som att de har bättre koll på det här med navigering efter den här dagen. Vill man uppdatera sina skills inom området så kör vi kurs igen den 18 Juni, perfekt inför sommarsäsongen!

Jag har också ägnat veckan åt att planera nästa äventyr som jag åker iväg på nästa vecka – en expedition i Norge!

20230211_141940

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy