Menu Close
P10469771639711340981

Vad kostar det att bestiga Everest?

P10469771639711340981

Varje år gör Alan Arnette en sammanställning över vad det kostar att bestiga Everest, vad som ingår, vilken typ av guider man får och allt annat som kan vara bra att veta om man drömmer om att en dag stå på toppen av världens högsta berg!

Själv är jag väldigt kluven. För det första har jag verkligen inte råd. För det andra, det har blivit en cirkus på Everest (och de flesta andra 8000 m topparna också) på senare år med alla rekordjagare och peak baggers vilket gör att jag bara blir helt anti. Man ser bilder på superlånga köer – jag skulle ju hinna frysa ihjäl om jag behövde stå och vänta sådär. Så jag vet inte. Det finns tyvärr inte så många alternativ på rutter upp på Everest heller som är rimliga för mig så det gör att om man en dag vill göra ett försök så kommer man behöva stå i den där långa raden av personer och köa upp till toppen.

Läs hans inlägg här om du vill veta vad det kostar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy