Menu Close
sylarna-adrianpehrson-14

Vem jag vill vara som PT

 

sylarna-adrianpehrson-14

Jag har funderat hela hösten på hur jag kan jobba på bästa sätt som PT sedan när min utbildning är klar. Jag har förmodligen provat varenda PT app som finns. Pratat med alla företag i branschen inkl de som ger dig ett eget säljteam och en assistent som tar hand om dina klienter genom att låtsas vara du och inget känns rätt. Dessutom har jag en lite egen nisch (som jag själv tror på stenhårt) men som ”gymvärlden” inte verkar tro på alls. Så tiden får utvisa det hela!

Jag har i alla fall kommit fram till att för att kunna hjälpa så många som möjligt så behöver det finnas ett online-alternativ. Jag vill kunna hjälpa personer över hela Sverige oavsett vart man bor. Men är det något jag lärt mig under vår utbildning och under alla år jag jobbat med en egen coach så är det att man kan inte ta någon annans träningsupplägg och kopiera rakt av. Man kan inte heller ta ett gemensamt med andra och köra samma som alla andra. Det blir inte bra. Träning behöver vara specifikt anpassad till individen. Så istället för att arrangera bootcamps online eller ha träningsgrupper där alla går på samma schema eller får välja mellan tre olika så har jag bestämt mig för att i mitt online alternativ där får alla sitt personligt skräddarsydda träningsupplägg.

Dessutom till ett riktigt bra pris. Jag vill inte att träning ska vara så dyrt att det blir helt exklusivt och bara de som är rika har råd. Jag vill att det ska vara en rimlig kostnad.

Framför allt så vill jag hjälpa människor att komma förberedda till sina äventyr. Jag vet att det ger en trevligare, härligare upplevelse men framför allt också en säkrare och tryggare upplevelse. Jag har själv kommit till äventyr i toppform och det har känts fantastiskt, som att jag flyger upp för berget och i mindre bra form så jag har släpat mig upp och det har varit så jobbigt att jag inte ens kunnat njuta av det.

Jag vet att jag inte är den klassiska gym PT:n. Jag har inga stora biceps att flexa. Det är inte heller vad jag strävar efter. Jag vill vara relaterbar för den vanliga människan. Ingen superelit. Men jag vet att med den utbildningen och erfarenheten jag skaffat mig de senaste åren så sitter jag på en stor och värdefull kunskap. Jag har själv gjort många av de äventyren många drömmer om. Jag vet vad de innebär. Jag jobbar tillsammans med bergsguider som vet vad det innebär och vad som krävs. Jag är själv äventyrare och guide.

Jag har koll på inte bara hur man kan träna och förbereda sig för ett äventyr utan vad du inte ska glömma att packa med dig. Hur du bör använda en buff över ansiktet under vandringen för att inte behöva andras in smutspartiklar i den torra luften längs stigarna till Everest basecamp så du blir sjuk och tvingas avbryta. Jag har koll på att på Aconcagua så behöver du extra många summit days för där är vädret ofta opålitligt och de extra två som brukar ingå på en expedition räcker inte. Att det är bättre att stanna i camp II innan det är dags för en summit push för där är det mer skyddat och bekvämt än i camp III dit man flyttar upp när det väl är dags. Jag har koll på exakt hur rutten upp till toppen på Island Peak ser ut. Hur en dag längs Tour du Mont Blanc är. Hur det känns att vara på hög höjd. Gå på glaciär. Stå och frysa mitt i natten vid ett ankare och vänta på min tur att få fortsätta uppåt. Jag vet hur det är att fastna i en storm. Att behöva göra en nödbivack på ett berg. Hur det känns att gå upp och ned i Hammarbybacken 116 gånger i sträck. Att bära en för tung ryggsäck. Att bushwacka sig fram genom Sarek i ett träsk långt utanför en led.

Och eftersom jag inte är någon superelit så har jag också koll på hur det är för en vanlig person att göra dessa grejer. Jag vet att jag har en unik kompetens och den vill jag verkligen använda för att hjälpa andra. Jag vill också kunna ge rådgivning och coaching kring själva äventyret, inte bara träningsupplägget. Det ska finnas ett stort mervärde i att träna med mig. Min plan är att bygga upp ett bibliotek med föreläsningar och bra information som man får tillgång till som PT kund.

Så om du har en minut över får du hemskt gärna kolla in mitt upplägg och säga vad du tycker. Du hittar det här.

Jag kommer erbjuda ett online alternativ med personligt skräddarsytt träningsupplägg och sedan klassiska PT timmar fysiskt. Utöver det har jag mitt koncept Mountain Fit som är klasser (både ute och inne) med fokus på träning för vandring & äventyr.

Hoppas jag får hjälpa dig att träna inför ditt nästa äventyr!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy