Menu Close

Vecka 44: Veckans träning

Ska vi kika på hur veckans träning har gått? 9,5 timmar har det blivit men jag kan ändå känna mig lite besviken då jag hade hoppats på lite bättre kvalitet på träningen och några andra pass än det som blev av men en tung jobbvecka gjorde att det inte blev så.

Måndag:
Jag provade ett helt fantastiskt yoga pass på Moumo. Hatha yoga var det. Jag kan ibland tycka Yin yoga kan bli lite för länge i varje pose. Den här var alldeles lagom utan att bli alltför fysiskt. Ska absolut gå på det här passet igen framöver när jag är hemma! Dessutom var instruktören så himla bra, hon gjorde mycket justeringar hands on och så fick man en liten massage i slutet. Så härligt!

Tisdag:
En timma styrketräning med fokus på ben och core. Jag körde med kroppsvikt bara för att det skulle gå smidigt att genomföra passet.

Onsdag:
Här börjar jag känna att träningen inte alls fått en bra start på veckan. En halvtimmas cykling och en halvtimmas bouldering bara. Det var inte såhär min träningsvecka i Stockholm skulle se ut… Jag skulle ju köra uphills i Hammarbybacken, långpass i Hellasgården… Det blev inget med det!

Torsdag:
2,5 timmas cykling. Skönt att äntligen få in ett lite längre pass! Jag körde och lämnade min van utanför Upplands Väsby och cyklade sedan därifrån till Sickla och sedan hem efter ett möte. Jag kände mig starkare än jag brukar vara i uppförsbackarna så det var härligt. Kanske att den där lilla styrketräningen jag fått in det senaste börjat ge lite resultat. Altid när jag cyklar med min man så seglar han förbi mig i uppförsbackarna. Det hade han säkert gjort nu också men det var av någon anledningen inte riktigt lika jobbigt uppför idag.

Fredag:
Ännu en lång jobbdag så det blev bara 45 min styrketräning för hela kroppen och sedan 75 min Yin yoga innan min föreläsning.

Lördag:
Ingenting. Jag reste hela dagen och satt ned i 16 timmar. Så tråkigt!

Söndag:
Lyckades få in 2,5 timma uphills och hiking som fick avbrytas i förtid när ett åskoväder kom. Det var lite synd och framför allt läskigt eftersom jag var 100 m från toppen av ett berg, på en Via Ferrata när första åskan hördes. Blev lite stressad över situationen eftersom det sista man vill är att hålla i någon stålkabel när det börjar blixtra. Skyndade mig ned men hann inte innan ösregnet kom. Det blev väldigt halt på klippan och det var mycket löst grus att navigera för att ta sig ned på ett säkert sätt. Helt genomblöt kom jag tillbaka till hotellet, lättad över att få komma inomhus. Nu när jag skriver det här så blixtrar och åskar det mer än någonsin vilket är lite ovanligt här på Kalymnos där jag befinner mig just nu. I morgon ska det bli fint väder igen, ser fram emot det!

Höjdpunkten den här veckan var ändå Hatha yogan och cykelturen (även om jag fick väldigt ont i röven efteråt för jag är ovan). För nästa vecka väntar jobb på Kaylmnos så vi får se vad som går att klämma in. Jag hoppas på några fler men kortare konditionspass i alla fall!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy