Menu Close

10 dagars roadtrip!

Det har varit lite tyst här det senaste, jag åkte på roadtrip ned till Schweiz med min man i 10 dagar. Vi tog vår tid och stannade mycket längs vägen för att cykla och klättra. Vårt första stopp var dock middag & bio i Jönköping. Vi såg Don´t Worry Darling. Den får 3/5 i betyg. Sedan rullade vi vidare och stannade i Kullaberg där vi cyklade. Så himla fint där! Vi körde sedan genom Danmark där det ösregnade men vi hittade ett ställe i Tyskland som hade en fin runda i en skog och efter det åkte vi och köpte ett begagnat cykelställ till min van. Som jag längtat!

Min man är sjukt bra på att göra research på saker och han hittade ett begagnat ställ i fint skick som var gjort för precis den typ av van jag har. Man sätter det på ena dörren så det fortfarande går att öppna bakdörrarna utan att behöva ta bort cyklarna. Det får dessutom plats med två cyklar vilket är toppen. Innan jag fick stället på plats fick vi ha båda cyklarna inne i bilen vilket var hopplöst. Man kunde inte röra sig, jag fick på riktigt gå och lägga mig via bakdörrarna. Är så nöjd med cykelstället!

Vi körde sedan vidare till Berdorf i Luxembourg som var helt fantastiskt! Wow! Dit vill jag åka tillbaka igen vid något tillfälle. En dag cyklade vi och nästa dag klättrade vi. Det är sandstensklippor där. Jag hann med en kort löprunda också och så hade de en fantastisk camping. Älskar en bra camping. De hade sådana där ”quick stop” platser där man billigt kan stå upp till två nätter och så finns det el, vatten och tömning. Sådan bra grej, hoppas det är ett koncept man fortsätter utveckla runt om i Europa.

Vi rullade sedan vidare till Heidelberg där vi gick på en utställning som heter Body Worlds. Jag ville se den för den består av riktiga människor (som är döda men donerat sina kroppar till detta). Man kan se alla organ och muskler och all anatomi. Det var väldigt intressant och lärorikt. Kan verkligen rekommendea!

Sedan åkte vi vidare till Munchen och klättrade på Europas största klättergym då det regnade ute och sedan gick resan till Garmisch – Partenkirschen. Vi tog liften upp till Zugspitze, cyklade och jag hann med en hike i området också innan vi avslutningsvis körde till Schweiz där min man åkte hem och jag begav mig till Kandersteg för nästa grej: En Wilderness First responder kurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy