Menu Close
Screenshot_20220928_081916_com.panasonic.jp.lumixsync_edit_240199830051367

Ett snabbt besök i Åre och planer för vårt hus!

I veckan körde jag upp till Åre av tre anledningar:

  1. Inspelning med SVT längs vägen. Resultatet kommer ni kunna se i kulturprogrammet Sverige!
  2. Besöka vår tomt som vi bara sett vid ett tillfälle tidigare
  3. Göra ett litet äventyr

Hösten hade kommit till Ottsjö så träden hade helt fantastiska färger och när solen lyste på dem såg de ut att brinna nästan. Så fint! På den översta bilden står jag på vår tomt och fotograferar. Trots att den förra ägaren påbörjade ett markarbete och har bygglov för ett hus så kommer vi inte stressa med att bygga något. Processen ska få ta lite tid. Vi planerar att bygga först 2024.

Vi har förmodligen sökt hela internet på olika fjällhus och hittat två stycken vi verkligen gillar. Men vi undersöker också alternativet att rita något eget. Vi har inte landat i vilket av alternativen det blir ännu. Vi har tid på oss.

Planen är att bygga något på ca 130 kvm. Ett plan + loft är på önskelistan. Högt i tak och stora fönster. Vi vill såklart att det ska bli fint men det behöver inte vara fancy. Vi har verkligen inte en oändlig budget, tvärtom. Tanken är att kunna bo där 50% av tiden och också kunna jobba därifrån samt ha möjlighet att ha grupper och gäster på besök så vi vill ha många bäddar, bastu och två badrum.

Det hela är en väldigt spännande process i alla fall och även om jag helst hade velat bygga redan i morgon så är det bra att min man är lite mer realistisk i tidsplanen, researchen och förberedelserna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy