Menu Close

PT Utbildning del 1

Om ni följer mig på Instagram så har ni sett att jag nyligen har påbörjat en PT utbildning. Jättekul!

Den här veckan har jag spenderat många långa dagar på skolan och innan dess studerade jag varje dag i ett par veckor för att förbereda mig för första etappen.

Under första etappen har vi fått lära oss anatomi, om muskler och dess funktioner samt var de sitter, hur de ser ut, vart de har sitt ursprung och fäste OCH SEDAN ÄR ALLT PÅ LATIN OCKSÅ vilket gör att det är rätt svårt… Det har handlat om leder och allmän träning, styrketräning, konditionsträning och rörlighetsträning. Det har varit MYCKET att läsa in och förstå. Men bit för bit faller allt på plats. Vi har också gjort funktionsanalyser samt analyserat rörelse i övningar som ni kan se på bilden här ovan.

Vi är ett gäng på ca 20 deltagare som går utbildningen. Vi har alla olika syfte och mål med att gå den. Vissa jobbar som gruppinstruktörer idag och vill bli PT:s andra vill gå den för sin egen skull för att kunna förstå och lägga upp sin egen träning bättre. Jag vill gå denna utbildning för att kunna hjälpa andra att träna inför sina äventyr.

Första etappen avslutas sedan med en teoretisk examen och eftersom jag är väldigt busy nästa vecka tänkte jag att det är lika bra att göra den direkt medans jag fortfarande kommer ihåg något. Jag trodde inte jag skulle klara den för det var avancerat. Mycket kluriga frågor och jag kände typ hur min hjärna jobbade på högvarv för att kunna svara så bra som möjligt på allt. Blev positivt överraskad och jätteglad över mitt resultat!

Så kul! Nu ska jag börja förbereda inför etapp två. Bland annat genom att plugga i några veckor men också genom att utföra funktionsanalyser på människor och träna mer på det vi lärt oss under den första etappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy