Menu Close
P1072926

International Mountain Leader utbildning i Kroatien

P1072727

Den här veckan har jag befunnit mig i Paklenica National Park för en utbildning jag har sett fram emot länge! Att bli Svensk fjälledare var bara ett förkrav till den här utbildningen: International Mountain Leader. Under två års tid kommer den här utbildningen pågå med jämna mellanrum och sedan mycket eget arbete däremellan. På vår första kurs här i Kroatien har vi jobbat mycket med navigering och säkerhets på brant terräng. Vi har också planerat och genomfört en liten expedition.

Som International Mountain Leader får man guida över hela världen men inte på glaciär eller i terräng där man planerat att använda rep (ex brant klättring eller avancerad bergsbestigning). Man får guida på hög höjd – exempelvis vandring till Everest Basecamp och Aconcagua (normalvägen som inte har glaciär).

Här är lite bilder från veckan! Nästa kurs blir i vinter i Sverige sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy